BLVD BLVD kralingen
   
  • Vishandel-Atlas-BLVDKralingen-HR-6306
OndernemerGoudse Rijweg

Chahid Ohdifa van Vishandel Atlas

Adres
Openingstijden
Mijn viszaak is als grap begonnen. Vis is mijn verslaving. Ik eet het vijf tot zes keer per week. Mijn twee broertjes werken in de vis en we praten er altijd met passie over. Op een gegeven moment was deze winkel te koop en met mijn broertjes begon ik grappen te maken over het starten van een eigen vishandel, omdat ik het zoveel eet. Ik was toen nog teamleider bij een installatiebedrijf en stuurde zo’n 32 mensen aan. Maar ik wilde altijd al een eigen onderneming. Dat is Vishandel Atlas geworden.

Geen nee verkopen

We willen geen nee verkopen. We verkopen van alles, kabeljauw, zalm, tonijn, dorade, garnalen, sardientjes, een broodje Atlas. Ik ben er scherp op dat we alles op voorraad hebben. Er mag hier niets missen. Laatst had ik hier een Chinese klant die vroeg om een soort vis die ikzelf nog niet kende, maar ik heb het wel voor hem geregeld.
Bij ons wordt het tot aan de tafel bezorgd. Dit is niet alleen een grote viszaak, we verzorgen ook catering. En altijd met verse vis van goede kwaliteit.

“Wat je eet van Vishandel Atlas is lokaal gemaakt.”

Toen we starten stonden we met vijf man in de winkel en hadden we constant twintig tot vijfentwintig klanten tegelijkertijd. De eerste dag waren we compleet uitverkocht. Maar na twee maanden gingen ze de straat openbreken en dat was ons niet verteld. Acht maanden lang was onze winkel slecht bereikbaar. Dat was heel moeilijk, maar ik ben positief gebleven. Ik heb niet getwijfeld. Vallen, opstaan en klaar. Ik heb altijd wel doorzettingsvermogen gehad en dat was nodig.

Chahid Ohdifa van Vishandel Atlas is zelf zot op vis

Tip voor thuis

Als je thuis lekker vis wilt klaarmaken, koop dan visbloem. Het verbrandt niet en je kunt heerlijk bakken in hoge temperaturen. Ik verkoop het hier ook. Klanten die het kochten geloofden het eerst niet zo maar, maar nadat ze zelf met visbloem hebben gebakken komen ze terug.

Aantrekkingskracht

Dit gebied vind ik heel leuk. Er is veel veranderd en veel vooruit gegaan. De overlast is duidelijk afgenomen. Je ziet nu volop nieuwe gezinnen hier in de buurt. Boulevard Kralingen is een aantrekkingspunt geworden voor de omgeving, voor Zevenkamp, Ommoord en verder. Mijn klanten komen ook van buiten Rotterdam. Ik zou er ook wel graag zelf willen wonen. Het is centraal en heel goed bereikbaar. Ik kan nu eigenlijk wel zeggen dat ik hier woon, en dat ik op Zuid slaap, zoveel ben ik hier.
Alles wat ik verder nodig heb probeer ik bij ondernemers hier uit de buurt te halen. Bijna al mijn broodjes komen bij Meknes vandaan en mijn tajines doe ik bij hem in de oven. Bij Marakech haal ik wel eens mijn ontbijt en ik koop mijn frisdranken bij de Biergids. Andere ingrediënten haal ik bij Maktouba, de Albert Heijn hier en bij KBS haal ik mijn paellarijst. Wat je eet van Vishandel Atlas is lokaal gemaakt, daar ben ik best trots op.
Zelf eet ik bij Lider of bij Goudse Friet, of een frietje bij Joren, de PatatbakkerT.

Adres

Goudse Rijweg 18
3061 DD Rotterdam

t010 786 66 76
wNaar de website
eStuur een mail

Openingstijden

Ma: 12.00 - 19.45
Di: 12.00 - 19.45
Wo: 12.00 - 19.45
Do: 12.00 - 20.45
Vr: 12.00 - 20.45
Za: 12.00 - 20.45
Zo: 12.00 - 19.45

Terug naar overzicht